MORE

Windows 10 Redstone este numele urmatorului update important

Windows 10 Redstone! Ce este Redstone? Două lucruri. Redstone este o resursă ce a transformat Minecraft dintr-un joculeț amuzant într-unul din motivele pentru care oameni în toată firea, ingineri și programatori, petrec ore nenumărate construind blocuri interconectate și simulând procesoare programabile. Redstone mai este și numele pe care îl vor lua două actualizări majore ale lui Windows 10.

Windows 10 încă mai este la câteva luni de ziua în care va fi disponibil în mod oficial, iar varianta de testare tot primește actualizări cu funcții noi, petice și stabilitate sporită, dar ce se va întâmpla anul viitor? Microsoft nu a prea dat detalii despre cum se va desfășura dezvoltarea sistemului de operare după lansarea sa, însă informații par să fi răsărit de pe undeva de prin colțurile întunecate ale internetului.

Acestea ar funcționa în esență la fel ca un service pack tradițional, dar având și un obiectiv adițional, cel de-a oferi suport pentru dispozitive noi, pe care Windows 10 nu le va recunoaște complet în varianta sa de lansare? Ce anume ar putea fi atât de important încât Microsoft să plănuiască din timp adăugarea suportului? O idee ar fi noua tehnologie AR a Microsoft, cu ochelarii lor holografici, sau poate suport integrat pentru orice înseamnă VR, din moment ce practic nu va fi lansat oficial mai nimic atunci când apare Windows 10.

Cele doua actualizări vor fi disponibile în anul 2016, prima în luna iunie, iar cel de-a doua în luna octombrie. De ce nu una singura? Ce plănuiesc pentru octombrie? Va trebui să așteptăm și să vedem. Momentan Microsoft nu a oferit comentarii despre această… descoperire.

Windows 10 va fi disponibil cel mai probabil din această vară, iar cei care au deja o variantă legală și autorizată a lui Windows 7 sau Windows 8/8.1 vor putea trece gratuit la noul sistem de operare. Practic, și pirații pot face asta, dar varianta lor de Windows 10 nu va fi autorizată.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button