PC

Windows 10 Pro se scumpește

Cu introducerea lui Windows 10 for Workstations se vor schimba câteva lucruri în ceea ce privește licențierea sistemului de operare către integratorii de sisteme.

Conform informațiilor obținute de ZDNet, noua variantă a lui Windows 10 va fi livrată la prețuri diferite în funcție de procesorul cu care este echipat sistemul pe care sistemul de operare este instalat. Fiind vorba de o variantă gândită pentru stații de lucru, va fi disponibil pe procesoare Xeon și Opteron, la un preț care diferă în funcție de numărul de nuclee. Pentru modele ce au 4 sau mai puține nuclee, prețul pentru Windows 10 Pro for Workstations în jur de 140 de dolari, în timp ce pe sisteme cu mai bine de 4 nuclee mărirea de preț ar putea fi de mai bine de 200 de dolari.

Creșterea de preț pare că va fi prezentă și pentru sisteme echipate cu varianta lui Windows 10 Pro ce include drepturi de downgrade la Windows 7/8.1 Pro. Creșterea va fi de doar 30 de dolari, dar aduce sistemul de operare în același nivel de preț ca varianta pentru stații de lucru.

Prețul variantei normale de Windows 10 nu pare să fie afectat, această scumpire fiind orientată mai mult spre sectorul Enterprise.

[ZDNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button