MORE

Windows 10 primeste suport nativ pentru Bash Shell

La Build 2016, Microsoft a dezvaluit ca va adauga ceva complet neasteptat pentru Windows 10, suport nativ pentru consola de comanda Bash.

Nu este vorba de o emulare a sa sau de o recompilare a Bash Shell, ci varianta sa completa, rulata nativ. Unealta a fost implementata printr-un parteneriat cu Canonical, compania responsabila pentru intretinerea sistemului de operare Ubuntu.  Mai exact, in mare parte acum Windows poate rula Linux.

Nu este vorba doar de Bash Shell, Microsoft a realizat un sub-sistem in Windows dedicat rularii aplicatiilor de Linux. Acest sub-sistem este o ramasita a lui Project Astoria, care era menit sa permita aplicatiilor de Android sa ruleze pe Windows Phone fara nevoia de a fi reconstruite. Sunt, desigur, lucruri care nu merg momentan, cum ar fi MySQL, parti din Ruby si cateva alte lucruri.

Simplu spus, veti putea rula Unix in Windows, cu Ubuntu si Linux, cu sprijin deplin din partea celor de la Microsoft. Suportul va fi extins cu timpul, permitand realizarea unui numar mai mare de lucruri interesante.

Fiind vorba de Microsoft, compania care la fiecare doua saptamani gaseste o metoda noua pentru a sabota Linux prin diverse brevete, aceasta actiune este chiar surprinzatoare.

Microsoft chiar cauta ajutor din partea publicului pentru a se asigura ca implementarea functioneaza, ca este ceea ce utilizatorii doresc si ca functioneaza asa cum vor.

Este echivalentul a:

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button