PC

Windows 10 poate împiedica instalarea de aplicații Win32

Dacă aveți cumva un PC cu Windows 10 pe care îl lăsați mereu în mâinile membrilor familiei mai puțin pricepuți la a nu instala fiecare virus de pe internet, atunci varianta nouă a sistemului de operare aflată acum în testare este pentru voi.

Windows 10 a primit o funcție care permite modificarea permisiunilor de instalare ale sistemului de operare. Ca standard, toate aplicațiile sunt permise, indiferent de unde ar fi sau care formă ar lua. Setarea a doua tot permite instalarea lor, dar Windows va prefera utilizarea aplicațiilor din Windows Store.

Iar setarea cea mai restrictivă permite doar instalarea aplicațiilor prin Windows Store. Asta înseamnă că dacă o activați iar apoi îi dați unei persoane PC-ul să instaleze fiecare virus de pe net, probabil nu va putea face asta… deși… mai bine nu faceți asta, fiindcă oamenii incompetenți te pot surprinde prin ingeniozitatea lor.

Partea bună este că aplicațiile Win32 din afara magazinului Microsoft care sunt deja instalate încă vor mai funcționa. Așa că nu este tocmai o măsură de împiedicare competiției (deocamdată) ci o măsură de a proteja PC-ul împotriva utilizatorilor care dau click pe fiecare lucru cu putință pe care îl văd pe internet.

Va evolua această funcție într-un motiv numai bun pentru a trece la SteamOS? Având în vedere istoria companiei Microsoft, probabil da.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button