MORE

Windows 10 piratat va suferi de sindromul watermark!

Daca esti unul dintre cei care planuiesc inca de pe acum sa instaleze o versiune de Windows 10 piratat, este foarte posibil sa intalnesti niste probleme pe parcurs. Microsoft anuntat ca planuieste sa puna un watermark pe acestea.

Versiunile piratate ale sistemului de operare vor avea un etern watermark care va aminti utilizatoului ca versiunea nu este autentica, Vice Presendintele executiv Microsoft, Terry Myerson, anuntand vestea prin intermediul unui blog post.

Anuntul vine dupa ce Myerson a bagat intreaga presa de specialitate in ceata acum cateva luni, declarand ca versiunile piratate de Windows vor primi si ele upgrade gratuit la Windows 10. Se pare ca ceea ce a vrut sa spuna acesta nu era tocmai ce a relatat. Aparent, upgrade-ul gratuit la Windows 10 se va face doar prin Windows Store, care indentifica daca ai sau nu o versiune autentica de Windows. In cazul in care nu ai asa ceva, nu primesti upgrade-ul.

Pe de alta parte Myerson a tinut sa stipuleze faptul ca piratii nu sunt totusi lasati in voia soartei si ca Microsoft vor oferi pachete atractive si pentru acestia pentru a-i atrage de „partea buna a fortei”, preturile fiind cica extrem de avantajoase (dar neprecizate inca). Asta ca sa nu mai discutam despre faptul ca o copie de Windows 10 piratata prezinta risc de infectare sau pierdere a informatiilor, nu toate update-urile fiind disponibile pentru pirati. Asta daca se pastreaza modelul de la Windows 7 si 8.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button