PC

Windows 10 pe procesoare de telefon, dar cu limitari!

Vă aduceți aminte de laptopul Asus NovaGo cu procesor de telefon (Snapdragon 835) pe care l-am testat cu câteva săptămâni în urmă? Ei bine, visul unui laptop cu procesor de mobil, a cărui baterie să țină „mult mai mult” și care să facă tot ceea ce face un procesor x86, nu este irealizabil, dar are anumite limitări, pe care le-am punctat și noi la momentul realizării testului. O listă a acestor limitări pare să fi fost „scăpată” pe net chiar de către Microsoft și retrasă în foarte scurt timp!

  • Sunt acceptate numai driverele ARM64. Windows 10 pe ARM poate rula aplicații x86, dar nu poate folosi drivere x86. Aceasta nu ar trebui să fie o problemă pentru majoritatea hardware-ului, dar dacă aveți unele periferice mai vechi, este posibil ca driverul să nu fie disponibil. Windows 10 pe suportul driverului ARM va fi mai limitat și similar cu ceea ce oferă Windows 10 S.
  • Aplicațiile x64 nu sunt acceptate. Acesta este un lucru pe care-l știam, dar Windows 10 pe ARM nu acceptă emularea de aplicații x64. Microsoft intenționează să le susțină la un moment dat, în viitor.
  • Anumite jocuri și aplicații nu funcționează. Microsoft spune că jocurile și aplicațiile care utilizează o versiune OpenGL mai mare de 1.1 sau care necesită OpenGL cu accelerare hardware nu vor funcționa pe Windows 10 pe ARM. Jocuri care utilizează tehnologii anticheat, de asemenea, nu vor rula pe Windows 10 pe ARM.
  • Aplicațiile care personalizează experiența Windows pot să nu funcționeze corect. Aplicații precum tehnologiile de asistență sau ustensile de editare input nu vor funcționa corect pe Windows 10 pe ARM. De asemenea, aplicațiile care includ extensii de shell (pictograme și meniuri cu clic dreapta în File Explorer), cum ar fi Dropbox, pot eșua. Aceste aplicații vor trebui să fie compilate nativ pentru ARM.
  • Aplicațiile care presupun că toate dispozitivele bazate pe ARM rulează o versiune mobilă de Windows pot să nu funcționeze corect. Unele aplicații care au fost codificate pentru Windows Phone nu vor funcționa corect și ar putea fi afișate incorect, sau pot avea probleme cu aspectul interfeței. Aceste aplicații însă nu sunt foarte multe la număr.
  • Platforma Windows Hypervisor nu este acceptată pe ARM. Nu veți putea rula mașini virtuale utilizând Hyper-V cu Windows 10 pe ARM.

Se pare că pentru majoritatea utilizatorilor de Windows, Windows 10 pe ARM va oferi suport pentru aplicații comune. Efortul depus de Microsoft la emulare vă permite să descărcați programelor de 32 de biți și să le instalați pe laptopuri alimentate cu ARM. Există în mod clar câteva limitări, subliniate mai sus, dar majoritatea aplicațiilor ar trebui să ruleze.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button