Știri ITRSS PaginaDeMedia

Windows 10 o comite din nou – PC-uri cu port-uri Thunderbolt dau crash

Sistemul de operare continua sa ofere utilizatorilor suprize neplacute. Recent, tot mai multi utilizatori care folosesc port-uri Thunderbolt cu Windows 10  sunt intampinati de temura eroare „Blue Screen of Death” (BSoD). Eroarea aceasta afecteaza si update-urile Windows. Mai exact, May 2020 si October 2020 Update nu pot fi instalate.

Microsoft sustine ca problema in cauza survine atunci cand utilizatorii conecteaza la sistemul lor un SSD NVMe folosind Thunderbolt. Aparent, unul din drive-urile sistemului de operare nu este compatibil cu astfel de SSD-uri.

„Eroarea apare in cazul versiunilor 20H2 si 2004 de Windows, atunci cand este folosit un SSD NVMe prin interfata Thunderbolt”, precizeaza compania. Asadar, multi utilizatori sunt intampinati de urmatoarele : „DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION (e6) An illegal DMA operation was attempted by a driver being verified”

Pe scurt, sistemele care ruleaza pe Windows 10 si poseda un port Thunderbolt, dar si orice versiune disponibila a fisierului stornvme.sys au aceasta problema.

Windows 10

Eroarea tinde sa se manifeste si sub alte forme, desi in cazuri ceva mai restranse. Pe un forum dedicat Windows, un utilizator Lenovo a dat de ecranul albastru notoriu numai folosind Notepad. Poate ca nu este un caz tocmai relevant, dar BSoD-urile din ce in ce mai frecvente arata ca Windows 10 necesita o optimizare urgenta.

Microsoft mentioneaza ca lucreaza la un fix care ar urma sa fie lansat cel mai devreme spre sfarsitul lunii acesteia. Fix-ul ar trebui sa rezolve nu numai problema ecranului albastru si a interfetei Thunderbolt, ci ar trebui sa permita instalarea celei mai noi versiuni de Windows 10

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button