PC

Windows 10 nu mai este compatibil cu câteva procesoare Atom

Windows 10 Creators Update are o mică problemă care va afecta oamenii ce au instalat sistemul de operare pe un sistem echipat cu un procesor din seria Intel Clover Trail.

Procesoarele Atom: Z2760, Z2520, Z2560 și Z2580 nu vor funcționa așa cum trebuie cu această variantă a sistemului de operare, instalarea sa ducând la dispariția textului, a iconițelor și a câtorva altor probleme de ordin tehnic. Conform companiei Acer, a cărei produse sunt afectate de această problemă, se lucrează alături de Microsoft la realizarea de drivere care să mențină compatibilitatea. Altfel, nu ar trebui să vă așteptați ca cel mai recent update major al sistemului de operare să fie compatibil.

Asta ridică o problemă destul de mare pentru cei care au cumpărat PC-uri ce aveau Windows 7, 8, sau 8.1, pe care Microsoft le-a desemnat ca fiind compatibile la nivel hardware cu Windows 10. Aceste sisteme nu mai sunt capabile acum să primească patch-uri de securitate, foarte necesare în ecosistemul contemporan, deoarece sunt incompatibile cu noile variante de Windows 10. Acele sisteme ar fi însă compatibile cu noile variante de Windows 7/8/8.1, ce încă mai primesc aceleași update-uri de securitate.

Evident, Microsoft a reușit să descopere o lacună destul de importantă în proiectul său de-a transforma Windows într-un serviciu ce este actualizat la nesfârșit. La un moment, nu mai poate fi actualizat, deoarece se implementează schimbări care fac hardware-ul mai vechi incompatibil.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button