Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Windows 10 monitorizează aplicații chiar dacă îi interziceți să facă asta

/
/
/
img

Mai mulți utilizatori se plâng pe Reddit că Windows 10 monitorizează utilizarea aplicațiilor chiar și după ce funcția Istoricul Activităților este dezactivată.

Windows 10 pare să păstreze un jurnal de activități pentru aplicații chiar și după apăsarea butonului de ștergere a istoricului acestora, determinându-i pe unii să se întrebe dacă Microsoft nu stocheaza astfel date nesolicitate. Cu toate acestea, există o șansă ca problema să rezulte din comunicarea necorespunzătoare a diagnozelor Windows 10, mai degrabă decât din intenția companiei de a aduna date despre utilizatori.

Este relativ ușor să verificați dacă ați fost afectați de această potențială problemă. Deschideți Setări, accesați secțiunea Confidențialitate, selectați Istoric activitate, apoi asigurați-vă că ambele casete din partea de sus a paginii nu sunt bifate. Puteți, de asemenea, să apăsați butonul „Ștergeți istoricul activităților”, dacă doriți. Apoi, accesați secțiunea Generală a paginii de confidențialitate și urmați linkul către tabloul pentru confidențialitate. Browserul vostru ar trebui ca urmare să se deschidă la pagina potrivită.

HowToGeek a speculat că Microsoft nu colectează aceste informații prin intermediul funcției Istoricul activităților. În schimb, siteul sugerează că Microsoft afișează datele din tabloul pentru confidențialitate după ce au fost colectate de către instrumentele de diagnosticare Windows 10, cu care care au în comun mai multe informații în mod implicit. Microsoft oferă două opțiuni aici: Basic, care oferă informații despre „dispozitivul dvs., setările și capacitățile sale și dacă funcționează corect” și Full. După cum explică Microsoft în instrumentul Setări, opțiunea Full trimite „toate datele de diagnosticare de bază, precum și informații despre site-urile web pe care le căutați și modul în care utilizați aplicații și funcții, plus informații suplimentare despre sănătatea dispozitivului, utilizarea dispozitivului și raportarea eronată îmbunătățită”. Compania dă asigurări că aceste informații sunt utilizate numai pentru a „ajuta la menținerea securității și a actualizării Windows, la rezolvarea problemelor și la îmbunătățirea produselor”.

Dar mulți nu doresc ca aceste date să fie adunate, indiferent de modul în care sunt folosite. Activarea setării Full în mod prestabilit poate fi deranjantă, dar uneori aceasta se modifică și după anumite actualizări de Windows, ceea ce înseamnă că utilizatorii trebuie să monitorizeze în mod constant setările dacă nu doresc ca datele lor să fie colectate.

Sursa

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar