TECHTech&ITTelefoane

Windows 10 Mobile nu va mai primi suport din decembrie

Moartea platformei mobile a celor de la Microsoft a tot fost zvonită de foarte mult timp. Iar pentru o mare bucată din acest foarte mult timp, Microsoft a tot negat și s-a tot bătut cu pumnii în piept că nu e așa, că va reuși să capteze o parte considerabilă din piață. Iar acum, după ce telefoanele bazate pe Windows 10 Mobile s-au cam dus pe apa sâmbetei de pe piață, a venit timpul ca sistemul de operare să calce pe aceleași urme umezi.

Microsoft a dezvăluit că în ziua de 10 decembrie 2019 va înceta cu totul să mai ofere orice fel de suport pentru această platformă. Asta în cazul telefoanelor mai contemporane, cele cu ceva vechime, precum Lumia 640 și Lumia 640 XL nu vor mai primi nici un fel de update după 11 iunie.

Și ce se va întâmpla când încetează suportul. Explodează telefoanele? Nu, dar anumite lucruri nu prea vor mai funcționa.  Spre exemplu, după 3 luni nu veți mai putea face backup la setări, fie automat sau manual, iar unele servicii ar putea înceta să mai funcționeze, cum ar fi cel de upload pentru fotografii sau de restaurare a unei copii de rezervă a dispozitivului de prin decembrie 2020.

Partea bună, aplicațiile ar putea funcționa în continuare, iar magazinul probabil nu va fi închis. Deși, în acest moment, Microsoft vă recomandă să abandonați nava, să fugiți spre dealuri și să vă baricadați în fortărețele Android și iOS. Totul se va sfârși în curând.

Dar, cine știe, poate va renaște cu acel telefon pliabil la care lucrează, dar nu va fi cu Windows 10 Mobile.

[Thurrott]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button