MORE

Windows 10 Mobile incearca sa convinga utilizatorii ca nu duce lipsa de aplicatii

Utilizatorii sunt, in general, cei care decid ce sistem de operare va avea terminalul cumparat, Windows 10 Mobile fiind undeva la baza topului preferintelor, unul dintre motive fiind lipsa de aplicatii. Pe langa asta, avem si apartenenta si zelotii care propovaduiesc numele unui sistem de operare, fie el Android, iOS sau Windows Mobile, de cele mai multe ori iscandu-se adevarate flame war-uri in sectiunea de comentarii ale unui astfel de articol.

Din nefericire, cand vine vorba de perceptia publicului despre Windows 10 Mobile, aceasta nu este una tocmai buna. Utilizatorii de cele mai multe ori traiesc cu impresia ca multe dintre aplicatiile favorite nu se regasesc pe Windows 10 Mobile, conceptie pe care Microsoft o detesta. Acesta este motivul pentru care compania tocmai a realizat o app care compara aplicatiile de Android cu cele de Windows 10 Mobile, ba chiar oferind alternative acolo nu exista un corespondent.

Numita AppComparison, aplicatia este de departe una din cele mai bune strategii pentru a combate anumite preconceptii din randul utilizatorilor. Din pacate, un sambure de adevar oricum exista. Pe de alta parte, multi utilizatori nu folosesc in viata de zi cu zi decat doua sau maxim cinci aplicatii, de cele mai multe acesta fiind de mesagerie sau sharing de informatii sau social media. Platforma la final nu este importanta, ci popularitatea OS-ului pana la urma, batalia avand loc intre Google si Apple in acest moment, cu doua abordari diferite. Dar daca Microsoft isi schimba strategia si incepe sa investeasca in aplicatii exclusive, realmente utile si revolutionare, asa cum s-a intamplat si in cazul Xbox, este foarte posibil sa vedem o schimbare pe piata. Ramane de vazut pe viitor.

[Google Play]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close