MORE

Windows 10 iti permite acum sa scapi de bloatware

Daca mai tineti minte toate acele reclame de Mac vs PC, probabil stiti ca toate PC-urile sunt pline de bloatware, acele programe adesea inutile care vin cu sistemele gata facute. Acestea nu au prea fost o problema pentru ca nu mai cumpara prea multa lume acel gen de PC-uri, cat si pentru ca acum exista o optiune in Windows 10 care te scapa de ele.

Microsoft anunta ca incepand cu varianta build 14342 a sistemului de operare, care este momentan disponibila celor din programul de testare, a fost integrata o unealta noua care permite utilizatorului sa se descotoroseasca de cam orice ar fi adaugat integratorul de sistem la acel PC.

Functia presupune ca la cererea utilizatorului sa fie descarcata de pe internet cea mai noua varianta de Windows 10 si instalata, cu optiunea de-a sterge toate datele prezente in acel moment pe PC. Astfel, puteti scapa de toate acele programe agasante care mai vin instalate cu acest gen de sisteme.

Desigur, exista problema ca unii integratori de sisteme tind sa indese acest gen de programe in BIOS, de unde se reinstaleaza iar si iar, adesea dovedindu-se a fi vulnerabilitati serioase de securitate. Dar cel putin este un inceput.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button