TECH

Windows 10 își extinde suportul pentru Android și iOS

Microsoft a lansat o nouă aplicație pentru transferarea wireless a videoclipurilor și fotografiilor de pe dispozitivele mobile în aplicația Microsoft Photos de pe Windows 10.

Aplicația de transfer de fotografii, numită Photos Companion, este destinată exclusiv trimiterii fotografiilor și videoclipurilor de pe un dispozitiv Android sau iOS la aplicația Microsoft Photos în Windows 10. Serviciul de transfer este bazat pe coduri QR și Wi-Fi și funcționează atât timp cât PC-ul care are Windows 10 instalat se află în aceeași rețea ca și dispozitivul Android sau iOS de pe care doriți să mutați fotografii sau videoclipuri.

Codul QR este folosit pentru a conecta aplicația mobilă cu aplicația Photos pe Windows 10. Utilizatorii apoi selectează fotografiile pe care doresc să le transfere din aplicația însoțitoare și apoi utilizează setările din aplicația Photos pentru a le transfera prin Wi-Fi.

Anul trecut personalul Microsoft a vizitat câteva săli de clasă din Statele Unite și Europa pentru a cere profesorilor să încerce aplicația Windows 10 Photos.

Microsoft a descoperit că elevii s-au descurcat de minune să relateze o poveste prin intermediul unui videoclip, dar au avut dificultăți în a transfera conținutul de pe mai multe smartphone-uri într-un singur PC unde erau ulterior create proiecte media.

Cel mai mare obstacol cu care s-au confruntat multe săli de clasă a fost obținerea conținutului pe care studenții l-au capturat cu telefoanele pe PC-urile lor de proiect. Soluția noastră a fost să construim o aplicație care să suporte transferul wireless direct între orice telefon sau dispozitiv mobil și aplicația Photos pe orice computer cu Windows 10. Acest lucru ar permite elevilor să transfere materiale media pe propriile computere sau pe un PC partajat, fără a-și face griji cu privire la vitezele de rețea sau la tarifele de date mobile.

Desigur, așa cum a observat și echipa, oamenii din afara mediului școlar pot găsi și ei ca fiind util acest sistem de transfer direct, deci Microsoft a lansat-o pentru toți. Microsoft precizează că funcțiile de transfer mobil sunt disponibile în versiunea de Windows 10 Photos 2018.18011.13110.0 sau o versiune ulterioară.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button