MORE

Windows 10 intrece orice limita de bun simt cu ultimul update

Pe măsură ce perioada gratis de upgrade pentru Windows 10 se apropie de sfârșit, Microsoft își intensifică sistemul de „nagware” (stiti voi, atunci cand un program te bate toata ziua la cap sa ii faci upgrade), astfel incat s-a ajuns la preluări full-screen.

Gigantul software din Redmond a confirmat astăzi ca va începe să arate ecrane de culoare albastru închis indemnand oamenii sa isi instaleze cea mai recentă versiune de Windows. Anunțurile full-screen vor apărea utilizatorilor de Windows 7 și 8.1 incepand de acum până pe 30 iulie, când se încheie perioada de upgrade gratuit.windows 10

„Această notificare este un memento că perioada de upgrade gratuit la Windows 10 se termină pe data de 29 iulie 2016. Microsoft recomandă să faceți upgrade la Windows 10 înainte de expirarea ofertei”, a spus Microsoft.

„Puteți alege să faceți upgrade direct de la notificare, sa respingeti notificarea permanent, sau puteti alege sa va amintească mai târziu.”

Windows 10 are beneficiile sale, dar nu toată lumea este dispusă să accepte upgrade-ul bagat pe gat cu forta. In aceasta saptamana un Reg hack a descoperit, pe calea cea mai grea, ca cel mai recent sistem de operare Microsoft i-a stricat microfonul și camera web a laptop-ului, împiedicându-l să utilizeze Skype în mod corespunzător.

Microsoft spune ca utilizatorii care au selectat opțiunea „nu mă notifica din nou” sau care au oprit notificările manual, prin intermediul setărilor din registri, nu vor vedea update-ul, precum si cei care au dezinstalat anterior Windows 10, au avut o instalare eșuata, sau care nu au PC-uri care pot rula noul sistem de operare.

Acest anunt vine cand Microsoft a fost foarte criticat pentru forțarea upgrade-ului pentru Windows 10 și pnetru ecranele pop-up care apar in momentele cele mai inoportune. Se sperăm că, după ce perioada de upgrade gratis se termina, și va trebui să plătim pentru Windows 10, Microsoft nu va mai fi atat de insistent in eforturile sale de a-si forta software-ul pe masinile oamenilor.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button