Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Windows 10 oferă o metodă de instalare/dezinstalare a aplicațiilor similară cu terminalul de pe Linux

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru managerul de pachete, Winget, prin intermediul căruia oferă utilizatorilor de Windows 10 o metodă în plus prin care să instaleze/dezinstaleze aplicații. Inițial, această metodă a fost lansată pentru a lăsa utilizatorii să descarce aplicații dintr-o librărie de unelte profesionale aprobate de companie.

Winget v0.3 a fost lansat săptămâna aceasta pentru membrii din programul early-access. În această versiune, Microsoft a adăugat câteva funcții noi, inclusiv abilitatea de a dezinstala orice aplicație care este pre-instalată odată cu Windows 10.

Scapă de bloatware-ul tipic lui Windows 10

Softurile de tip „package manager” sunt populare printre utilizatorii de Linux, având scopul de a automatiza procesul de instalare și configurare a unui program. Microsoft ne explică într-o postare că majoritatea acestor softuri sunt folosite pentru a descoperi și a instala unelte de dezvoltare. Totuși, nu există nicio problemă dacă utilizatorii avansați de Windows 10 pun mâna pe această unealtă, mai ales că nu afectează cu nimic sistemul de operare.

Winget va fi integrat în update-urile viitoare de Windows 10 și va putea fi accesat direct din Windows Terminal, PowerShell sau Command Prompt. Această unealtă va fi cu siguranță bine-primită de utilizatorii avansați care o pot folosi mai departe pentru a instala/dezinstala aplicații în masă, având mai multă libertate. Pentru utilizatorii normali însă, cred că managerul de aplicații din Control Panel este în continuare cea mai bună opțiune.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Back to top button