PC

Windows 10 include un upgrade grafic foarte important… pentru CMD

Mulți dintre voi probabil nu se mai folosesc de ceva vreme de CMD, dar asta nu înseamnă că Microsoft abandonează ancestrala consolă de comenzi de parcă ar fi suportul pentru DOS pe Windows ME.

Varianta 16257 a lui Windows 10 va include un update pentru panoul de comandă, unul menit să actualizeze paleta sa de culori. La urma urmei, CMD.exe datează după vremea lui Windows NT, mergând pentru o vreme în paralel cu COMMAND.com. În acea epocă nu existau ecrane LCD… bine, erau, dar aveau un nivel de calitate al culorii ce face un TN de 240Hz să pară de parcă ar fi un panou HDR de 10 biți. Așa că noile culori ar trebui să ofere celor care n-au trecut încă la Powershell ceva mai multă flexibilitate cromatică. Iar altora le va da acum motiv să tasteze din când în când comanda „color” în CMD.

Puteți vedea mai jos o comparație a modului în care culorile se comportă acum și cum ar trebui să arate în curând. Probabil veți observa că acel albastru strident pentru text a fost înlocuit cu ceva mai lizibil. Dacă vreți să setați culori customizate, Microsoft va oferi un utilitar care să se ocupe de asta în curând.

 

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button