PC

Windows 10 Fall Creators Update va efectua noi schimbări la setările de confidențialitate

Microsoft a dezvăluit câteva îmbunătățiri aduse setărilor de confidențialitate ce vor fi disponibile în luna octombrie odată cu Fall Creators Update. În curând veți avea mai multe informații despre modul în care compania colectează datele personale, și veți deține mai mult control asupra informațiilor pe care le pot accesa aplicațiile instalate. Mai mult, utilizatorii versiunii Enterprise vor avea posibilitatea să restricționeze volumul de informații partajate la un nivel minim.

Aceste actualizări au la bază schimbările efectuate inițial de primul Creators Update. Acea versiune a explicat mai bine ce informații sunt colectate de Microsoft, a redus volumul de date colectate și a dat utilizatorilor posibilitatea de a-și personaliza setările de confidențialitate pe parcursul instalării sistemului de operare. Aparent, Microsoft este de părere că mai sunt unele lucruri care trebuiesc clarificate în această privință. Într-o postare de pe blogul lor, compania prezintă câteva dintre îmbunătățirile care vor veni odată cu Fall Creators Update:

În primul rând, oferim utilizatorilor acces direct către declarația de confidențialitate pe parcursul procesului de instalare. În al doilea rând, pagina Learn More din ecranul setărilor de confidențialitate permite saltul direct la setările referitoare la locație, recunoaștere a vocii, diagnosticare, experiențe personalizate și reclame în timp ce vă selectați setările de confidențialitate.

Altă actualizare – abilitatea de a selecta informațiile la care au acces aplicațiile din Windows store – ar trebui să fie familiară oricui deține un telefon inteligent. Atât Android cât și iOS oferă control precis în ceea ce privește capacitatea aplicației de a accesa contactele, pozele sau alte informații. Până acum în Windows 10 existau astfel de setări doar pentru informațiile legate de locație, dar Fall Creators Update va extinde numărul acestora.

Microsoft nu a enumerat toate setările care vor fi disponibile cu acest update, dar a afirmat că vom putea selecta preferențial accesul aplicațiilor la „informațiile cheie, cum ar fi camera, microfonul, contactele și calendarul, printre altele„. Compania a mai menționat că aceste schimbări vor afecta numai aplicațiile din Windows Store ce vor fi instalate dupa ce s-a făcut deja trecerea la Fall Creators Update. Aplicațiile instalate anterior nu vor putea afișa aceste setări.

În cele din urmă, special pentru utilizatorii ediției Enterprise, Microsoft va introduce o setare care va putea limita volumul informațiilor de diagnosticare cerute de Windows Analytics la minim.

Acum cei care sunt preocupați de confidențialitatea datelor vor putea respira mai ușor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button