MORE

Windows 10 este acum pe 600 milioane dispozitive, și nu doar pe PC-uri

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a declarat investitorilor că Windows 10 a trecut acum de 600 milioane de utilizatori activi lunar, obținând încă 100 de milioane în plus față de luna mai a acestui an.

Acest număr ia în considerare toate dispozitivele Windows 10 utilizate într-o perioadă de 28 de zile. În timp ce cele mai multe dintre acestea sunt PC-uri, există și alte lucruri care rulează acest sistem de operare: câteva milioane de Xbox One, câteva milioane de telefoane mobile cu Windows 10, și hardware special precum HoloLens și Surface Hub. Nu este cunoscută proporția exactă între aceste categorii, deoarece Microsoft nu a divulgat astfel de informații.

Ambiția inițială a companiei a fost să aibă un miliard de sisteme care rulează Windows 10 în aproximativ trei ani de la lansarea sistemului de operare. În luna iulie a anului trecut, compania a recunoscut că nu va atinge această țintă – planul inițial a impus vânzări de 50 de milioane sau mai mult pe an, ceea ce a devenit imposibil odată cu retragerea de pe piața telefoanelor. Dar, la rata actuală, ar trebui să fie încă pe drumul cel bun pentru undeva la peste 700 de milioane de utilizatori pentru termenul pe care și l-au impus.

Adoptarea celei mai recente versiuni de Windows 10, actualizarea Fall Creators Update, versiunea 1709, continuă să depășească rata de adoptare a actualizării precedente. Folosind cifrele de la AdDuplex, versiunea 1709 are un avantaj de peste 20% din dispozitivele cu Windows 10, după o lună și zece zile de când este disponibilă la scară largă. Acum o lună acest plus era de doar 5%.

Cifrele afișate de AdDuplex oferă, de asemenea, o perspectivă asupra pieței pentru computerelor Microsoft de tip Surface. Noul model Surface Pro 2017 pare să fi avut un start solid, cu doar peste nouă procente dintre sistemele Surface făcând parte din acest ultim model. Laptopul Surface, dimpotrivă, pare să dețină o cotă mult mai mică la doar două procente.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. W10 e asa o struto- camila ca am renuntat la licenta cumparata si am trecut pe linux. Mai usor, merge uns, si mai ferit de virusi. Plus ca e gratis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button