MORE

Windows 10 devine al treilea cel mai popular sistem de operare

Luna aceasta Microsoft are cu ce se lauda, deoarece Windows 10 a devenit al treilea cel mai folosit sistem de operare pentru utilizatorii de zi cu zi din lume! Desigur, cea mai mare parte din top este ocupata tot de Windows, dar alte variante ale sale.

De cand a fost lansat, sistemul de operare s-a bucurat de un succes considerabil, din cauza progresului tehnologic pe care il reprezinta, datorita upgrade-urilor gratuite… si pentru ca daca ai un Windows mai vechi vei fi batut la cap sa treci la el pana cand cedezi.

Windowsusagegraphcimg

Sistemul de operare are acum o cota de piata de 9.8%, conform graficului intocmit de Global Stats. Liderul nedisputat continua sa fie Windows 7, cu aproape 50% din piata, urmat de Windows 8.1 cu 13.11%.

Foarte interesant este ca Windows 8 este atat de jos in lista, incat este mai putin popular ca Windows XP, un sistem de operare pentru care nu prea mai exista suport. Desigur, asta ar putea fi pentru ca 8.1 era un upgrade gratuit.

Linux nu prea apare in lista, dar ar putea fi ori la Other, ori la Unknown, ori ambele combinate, caz in care tot ar fi mai mult ca Windows 8. Si daca erati cumva curiosi ce sistem de operare folosesc romanii, avem un grafic si pentru asta!

StatCounter-os-RO-monthly-201510-201511-bar

Windows 7 domina, Window XP este el la putere si mai multi oameni folosesc OSX decat Windows 8.

[Fossbytes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button