Știri ITPCRSS PaginaDeMedia

Windows 10 – De acum vei putea avea vremea afișată în taskbar

Nu puteam începe un an nou fără măcar o actualizare pentru Windows 10. Chiar în acest moment, membrii înscriși în programul Insider Build au primit o actualizare la versiunea Build 21286 care introduce câteva noutăți. Însă cea mai interesantă dintre toate este adăugarea unui widget care îți va arăta informații despre vreme în taskbar.

Cred că cel mai comun lucru pe care-l văd instalat pe telefoanele și calculatoarele multor cunoscuți sunt tot felul de widget-uri. Fie că vorbim despre AccuWeather, Yahoo! Weather sau alte agregatoare de vreme, am observat că lumea chiar ține la informația asta. Bine, mă regăsesc aici și de-a lugul timpului am tot folosit și eu diverse astfel de elemente de personalizare. Cel mai recent am cochetat cu Rainmeter, dar nu va mai fi nevoie. Windows 10 Build 21286 va include și un widget de vreme. Acesta este integrat în partea dreaptă a taskbar-ului și include și un feed de știri, cât și rezultate ale competițiilor sportive și alte informații. Fix ce îți oferă și aplicația Google pe un telefon cu Android.

Windows 10 Build 21286 - Vremea si stiri

O nouă metodă de a-ți organiza mediile de stocare

Windows 10 îți permite să îți organizezi partițiile, să creezi altele noi sau să ștergi unele deja prezente prin intermediul utilitarului Disk Management. Deși este parte componentă a sistemului, nu toată lumea știe de el. Pentru a facilita accesul la aceste setări, Microsoft a inclus utilitarul în fereastra de setări, sub tabul Storage.

De aici vei putea vedea care sunt unitățile tale de stocare și să le administrezi după bunul plac. În plus, îți arată și statusul fiecăruia în parte și informații despre sănătatea unităților. Nu știu în ce măsură este softul celor de la Microsoft în stare să calculeze aceste aspecte, dar bifa verde din dreptul unei partiții îi va liniști pe mulți. Iar cu această adiție, Windows 10 mai face un pas spre eliminarea Control Panel.

Am văzut că mulți discutați prin comentariile de pe Facebook despre aspectul ăsta. Tind să vă dau dreptate, iar pierderea Control Panel din Windows 10 ar pune bețe în roate pentru anumiți utilizatori, dar în același timp încerc să număr pe degetele de la o mână, instanțele în care a trebuit să intru în Control Panel pentru o setare anume. Ceea ce vreau să zic, este că nu cred că Microsoft face asta din rea-voința, ci integrează cât mai multe funcții utile în interfața de Setări, iar eliminarea Control Panel va fi mai mult cauzată de gradul de utilizare redus. Sau poate sunt doar eu, iar unii oameni se joacă în vechea interfață în fiecare zi.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button