TECHPCRSS PaginaDeMediaTech&IT

Windows 10 – Cum sa instalezi noul meniu de start?

A trecut cam o luna de cand va spuneam ca Windows 10 va suferi o schimbare la fata. Poate ca cea mai asteptata schimbare vizeaza meniul de start. Tema de culoare a acestuia va fi dependent de tema de culoare de pe desktop. In acest fel, sistemul va arata putin, dar putin mai bine. Sau poate pentru unii, aceasta schimbare este chiar importanta.

Pana acum aceasta schimbare a fost disponibila doar pentru utilizatorii de Windows 10 Insider Edition. Din fericire insa, daca rulati versiunea 2004, adica daca ati facut ultimul update mare, veti putea avea noul meniu inca de pe acum. Se pare ca acesta va fi introdus in versiunea 2009, insa asta se va intampla abia in Noiembrie 2020. Dar cum 2009 si 2004 au aceleasi elemente cheie la baza, puteti scurta timpul de asteptare.

Windows 10 Start Menu Before After

Cum se instaleaza noul meniu de start in Windows 10?

  • Instaleaza Windows 10 versiunea 2004 daca nu ai facut-o deja. Instalarea se face fie prin meniul de Update, fie manual.
  • Deschide Notepad si da paste urmatoarelor randuri:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\0\2093230218] „EnabledState”=dword:00000002
„EnabledStateOptions”=dword:00000000

  • Salveaza fisierul cu numele StartMenu.reg
  • Ruleaza fisierul salvat si restarteaza calculatorul.

Dupa restart, in momentul in care apesi tasta Windows sau faci un click pe iconita din bara, vei fi intampinat de un meniu de start cu un design nou. Aceasta schimbare nu va afecta in niciun fel sistemul de operare sau functionalitatile acestuia, fiind doar un update vizual.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button