PC

Windows 10 Creators Update sosește pe 11 aprilie

Microsoft a dezvăluit că varianta publică a lui Windows 10 Creators Update va fi disponibile în ziua de 11 aprilie. De atunci vă puteți aștepta să vedeți un pop-up care să vă permită să treceți la noua iterație a sistemului de operare, una care conform recenziilor nu prea aduce cine știe ce pentru „creatorii” titulari.

Creators Update va continua pe drumul de-a îndepărta din opțiunile dublate care sunt prezente atât în noul shell cât și în opțiunile de bază care încă mai arată ca pe vremea lui Windows 7. Vă puteți aștepta ca numeroase opțiuni să fie mutate în locuri noi, iar unele care erau până acum în aplicații separate, ca setările pentru Xbox App, să fie mutate în sistemul de operare, inclusiv opțiunile de streaming prin Bean, ceea ce cu siguranță nu va duce la un proces antitrust pe viitor.

Noua variantă a lui Paint este adăugată cu acest update, cea care permite realizarea de scene tridimensionale, cam aceasta fiind singura componentă creativă a sistemului de operare. Mai este adăugat suport pentru platforma de realitate virtuală a Microsoft, iar în premieră pentru Windows 10 veți putea selecta ce culoare vreți voi pentru interfață, nu va trebui să vă limitați doar la cele selectate de Microsoft. Da, ne întoarcem la opțiuni care făceau parte din Windows 95 și trebuie să tratăm asta ca o inovație.

Opțiunile de telemetrie vor fi schimbate. Nu pot fi dezactivate complet decât pe varianta Enterprise, dar măcar nu va mai trebui să sapi prin multiple meniuri pentru a dezactiva tot ce poți. Windows Defender a căpătat și el câteva modificări, există acum o secțiune de troubleshooting în care probabil tot nu vei găsi un răspuns, iar sistemul de operare are acum o setare pentru schimbarea intensității luminii albastre în funcție de timp. Microsoft Edge și Cortana au căpătat câteva îmbunătățiri, pentru cei care nu le-au dezactivat încă.

Pe partea de jocuri veți găsi noul Game Mode care promite să îmbunătățească performanța, ceva ce până acum nu prea a fost confirmat de teste.

Important este că probabil tot n-au scos pixelul de blocare de la colțul monitoarelor pentru cei cu ecrane multiple și că dacă ți-ai pus folderul de documente pe D, în loc de C, sunt șanse că din nou vei avea surpriza de-a găsi trei foldere de documente cumva generate, la fel ca la Anniversary Update.

De asemenea, Blue Screen of Death este acum verde.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button