PCȘtiri ITTECH

Windows 10 capătă mai multă vizibilitate pentru telemetrie și pierde Sets

Cea mai nouă variantă de testare a lui Windows 10, cu numărul 17083, include o variantă care are să calmeze spiritele celor paranoici despre datele pe care Microsoft le preia de pe PC.

Noua funcție, ce va face parte din update-ul Redstone 4, vă permite să luați la bani mărunți telemetria care este trimisă de Windows 10 înapoi către Microsoft. Desigur, dacă puteți avea încredere că doar aceste date sunt colectate rămâne la latitudinea sentimentului vostru personal de paranoia. Veți găsi mai multe opțiuni noi legate de telemetrie și de securitatea datelor, dar un lucru va lipsi.

Acel lucru este Sets. Această funcție vă oferă opțiunea de-a organiza aplicații diferite în tab-uri dintr-o meta-fereastră, care pare a fi generată de Edge. Funcția ar fi destul de utilă, însă deși Microsoft a prezentat cum ar funcționa, nu pare că va fi gata la timp pentru update-ul Redstone 4. Nici funcția de Timelines, care v-ar permite să vedeți ce aplicații au fost deschise în ultima vreme și să reveniți la ele, nu prea că va fi gata la timp pentru acel update.

Sets însă iese în evidență, pentru că părea de parcă Microsoft l-a anunțat pe nepusă masă doar pentru că Stardock a dezvăluit atunci Groupy, numit funcția una de bază care ar fi trebuit să facă parte dintr-un sistem de operare gândit pentru productivitate. Groupy chiar a fost lansat și funcționează binișor de atunci.

[Zdnet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button