Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Update-ul problematic pentru Windows 10 primește un fix oficial – Adio BSOD-uri în jocuri… Momentan

Când vine vorba de Windows 10, Microsoft are o mică tendință să o dea de gard. Cele două mini-actualizări de luna aceasta (KB50001330 și KB50001337) au reușit performanța de a-i face pe utilizatori să întâmpine BSOD-uri și probleme în jocuri. Crash-urile vin de pe urma altor crash-uri survenite în urma unei actualizări opționale din luna martie, iar cei mai mulți guru tehnicieni, chiar și NVIDIA, recomandă o soluție pe cât de simplă, pe atât de frustrantă în nevoia utilizării acesteia: dezinstalezi ultimele update-uri de Windows 10 și faci un update de driver video.

Windows 10 încearcă să se repare singur

Microsoft a luat însă la cunoștință această problemă care, potrivit constatării, a afectat cu precădere utilizatorii care rulau jocuri în modul fullscreen, borderless window sau care foloseau mai mult de două monitoare. Soluția înaintată de Microsoft pentru peticirea lui Windows 10 este metoda Known Issue Rollback, un serviciu recent introdus care, bazat pe feedback-ul utilizatorilor afectați de posibilele defecțiuni aduse de update-uri, detectează erorile din update-urile non-security și le rezolvă automat, sistemul redevenind astfel stabil și funcțional. Astfel, orice anomalie apărută în timpul procesului de actualizare va fi eliminată pentru că update-urile au deja compatibilitate cu această funcție.

Pe scurt, problema ar trebui să se rezolve de la sine, iar utilizatori vor putea răsufla ușurați. Până la următorul update, firește. Până atunci, leacul băbesc încă rămâne valabil. Este un lucru repetitiv, care implică dezinstalarea manuală a actualizării în cauză, metoda clasică fiind Settings > Update & Security > Windows Update > View Update History > Uninstall an update.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button