PC

Windows 10 are probleme cu Ryzen

Unul din motivele pentru care Ryzen tinde să aibă performanță mai slabă în anumite aplicații este modul în care Windows tratează soluția sa de „multiplicare” a firelor de execuție.

Mai exact, modul în care Windows 10 tratează Simultaneous Multi-Threading nu este tocmai chiar atât de eficient. Sistemul de operare nu poate distinge între un nucleu fizic și unul virtual, așa că în loc să atribuie încărcătura așa cum trebuie, va încerca să încarce fiecare fir de execuție de parcă ar fi un nucleu fizic. Când vine vorba de Hyperthreading, Windows 10 nu are această problemă, atribuind așa cum trebuie sarcinile pentru fiecare nucleu și fir de execuție. Dar în acest windows are impresia cumva că un procesor R7 are 16 nuclee fizice, fiecare cu propriul cache, având în total 136MB, nu doar 20MB cât se află fizic pe procesor.

Povestea aceasta este destul de bizară, fiindcă Windows 10 ar fi trebuit să fie sistemul de operare care are cea mai mare compatibilitate cu Ryzen, dar se pare că Windows 7, care în mod oficial nu are suport deplin pentru Ryzen, nu prezintă această problemă.

Seria de procesoare Bulldozer a avut o problemă similară, care a fost adresată printr-un update cu ani în urmă, dar în acel caz nu a fost vorba de un spor prea mare de performanță, dar cel puțin Windows vedea atunci toate cele 8 fire de execuție, nu doar 4.

Ar fi fost frumos dacă această problemă era rezolvată înainte de lansarea procesoarelor, dar hei, e vorba de Microsoft aici. Probabil va trebui să retestăm câteva procesoare când update-ul care repară problema este lansat.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button