MORE

Windows 10 are o problema cu sistemele vechi DRM

Jocurile care folosesc metode de securizare precum SecuROM și SafeDisc nu pot funcționa pe Windows 10. Anunțul a fost făcut chiar de către Microsoft, care si-a motivat decizia prin numeroasele probleme de securitate pe care le-ar introduce soluțiile acestea de DRM.

SecuROM și SafeDisc au fost renumite la vremea lor pentru faptul că provocau diverse situatii neplacute, precum imposibilitatea de-a mai activa jocuri existente sau dezactivau unitățile optice, alături de TAGES. Și, desigur, faptul că erau foarte greu de șters.

Windows 10 va refuza să ruleze soluțiile de DRM ce se instalează de obicei la nivelul maxim de acces, ca un rootkit. Astfel se vor preveni numeroase vulnerabilități pe care producătorii de jocuri erau prea bucuroși să le introducă în sistemele utilizatorilor, atât timp cât pirateria era împiedicată.

Pirateria, de altfel, este soluția principală prin care aceste jocuri vor funcționa pe Windows 10. Vor necesita un executabil modificat, din care soluția de DRM este îndepărtată. Soluția nu ar trebui să vă sperie, în trecut companii precum Ubisoft au apelat la executabile făcute de grupurile asociate pirateriei de jocuri pentru a rezolva propriile probleme legate de DRM, cum s-a întâmplat la Rainbow Six Vegas 2.

Alternativ, puteți re-cumpăra jocurile respective de pe GOG, în cazul în care variantele de Steam și de pe alte servicii de distribuție digitală nu au fost actualizate pentru a putea funcționa fără limitele de 3 activări și servere de autentificare.

Articole asemanatoare

Back to top button