Știri ITRSS PaginaDeMediaSecuritate

Windows 10 are doua noi vulnerabilitati prin care poate fi atacat

Microsoft si-a avertizat utilizatorii de Windows ca hackerii exploateaza doua vulnerabilitati zero-day. Acestea le-ar permite raufacatorilor virtuali sa preia controlul PC-ului vulnerabil. Conform unor firme de securitate, vulnerabilitatile sunt folosite in atacuri limitate targetate. Toate sistemele care ruleaza Windows risca sa fie atacate.

Problemele au fost depistate in Windows Adobe Type Manager Library, care permite aplicatiilor sa randeze fonturi din suita Adobe. Atacatori pot exploata vulnerabilitatile prin deschiderea unor documente, chiar si cu Preview Pane.

Windows Explorer

Microsoft lucreaza activ la repararea acestor probleme. Cel mai rapid, o rezolvare ar putea veni pe data de 14 Aprilie. Microsoft lanseaza de obicei aceste update-uri de securitate in decursul zilei de Marti din fiecare a doua saptamana a lunii. Intre timp exista si cateva rezolvari, inclusiv dezactivarea panoului de previzualizare si al panoului de detalii din Windows Explorer. Microsoft a detaliat pasii care ar fi trebuit urmati in acest link.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button