PCTECHTech&IT

Windows 10 are acum suport pentru aplicații ARM64

Efortul celor de la Microsoft și de la Qualcomm pentru a crea un ecosistem de laptop-uri lipsit de Intel continuă.

Microsoft anunță că oferă din acest moment suport deplin pentru aplicații native de 64 de biți pentru procesoare ARM în Windows 10, lansând uneltele necesare pentru crearea acestora. Toți cei care doresc să testeze această nouă funcționalitate pot descărca varianta 15.9 a lui Visual Studio, unde vor găsi opțiunea de-a compila aplicațiile în formatul ARM64, ce vor funcționa ca standard pe orice dispozitiv care rulează Windows 10 pe un chipset Snapdragon.

Lipsa până acum a suportului pentru aplicații pe 64 de biți a reprezentat o limitare a utilității ecosistemului, dar cu această problemă rezolvată, laptop-urile cu procesoare ARM și Windows 10 ar putea deveni din ce în ce mai des întâlnite. Desigur, în ceea ce privește performanță totală, aceste sisteme tot nu prea vor fi în stare să egaleze un sistem high-end cu un procesor x86, dar vor fi suficient de aproape încât să nu se observe o diferență pentru un segment foarte mare din potențialii utilizatori.

Iar pe măsură ce apar noi chipset-uri Snapdragon cu procesoare mai potente, această diferență de performanță ar trebui să devină din ce în ce mai puțin evidentă, în special pentru că Intel a cam stagnat pe acest segment de la o vreme.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button