PC

Windows 10 arde la propiu laptopuri Alienware!

Dacă sunteți posesor al unui laptop Alienware cu una sau mai multe plăci video GeForce, orice ați face, nu treceți la Windows 10. Un posesor a trei astfel de laptop-uri a descoperit recent că există un soi de incompatibilitate între Windows 10, plăcile video, panoul LCD și driverul Nvidia.

Pe undeva pe la mijloc se produce un eveniment nefericit ce defectează permanent ecranul. Chiar dacă utilizatorul a încercat să revină la adaptorul video integrat în procesorul Intel, panoul a rămas nefuncțional. Orice a provocat eroarea, aparent are efect și la nivel hardware. Numai schimbarea panoului a remediat problema, și numai pentru o vreme.

Alienware a emis un anunț prin care își roagă clienții care au întâlnit această problemă să le ofere informații detaliate despre sistem, atât despre modelul plăcii video, varianta sistemului de operare, a driver-ului, a BIOS-ului, cat și detalii despre configurarea sa.

Cu puțin noroc, se va găsi o soluție pentru această problemă, înainte ca Alienware să se trezească pe cap cu sute sau mii de laptop-uri returnate. Așa că, dacă aveți unul, și vă bate gândul să vedeți de ce este în stare DirectX 12, puțină răbdare nu strică, oricum numărul de aplicații disponibile publicului ce folosesc noul API este neglijabil.

UPDATE:

Mai jos adaug lista laptopurilor posibil afectate:

Alienware 17
Alienware 18
Alienware M17xR4

Alienware M18xR1
Alienware M18xR2

Incepand cu data de 17.08.2015 toate rapoartele ce acuza probleme cu LCD–ul sunt originare de pe Windows 10, sisteme echipate cu GPU Nvidia 780M, 880M si 980M, care vin cu un display-uri 60Hz LVDS sau 120Hz eDP.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button