PC

Windows 10 acum chiar suportă Ryzen

Luna trecută umbla vestea că Windows 10 ar avea probleme cu modul în care gestionează nucleele Ryzen. AMD a spus că sursa problemei nu era planificatorul de procese, însă sistemul de operare avea evident ceva probleme, iar una a fost găsită în componenta de Power Management.

Simplu spus, Windows 10 în mod normal habar nu are cum funcționează Ryzen, motiv pentru care AMD tot recomanda ca testele să fie efectuate cu sistemul trecut în modul High Performance. Spre deosebire de Windows 7, sistemul de operare contemporan parca greșit nucleele atunci când nu erau folosite și nu răspundea suficient de rapid atunci când activarea acestora era necesară.

Ca urmare, cel mai nou update al lui Windows 10 include un nou profil energetic numit Ryzen Balanced. Acesta adresează parțial problemele provocate de sistemul de Power Management, aducând un spor de performanță similar cu cel de la profilul High Performance, dar fără a ține toate nucleele mereu turate la maxim. Conform testelor făcute de către PCPer, această soluție nu adresează complet problema, dar este un drum în direcția corectă.

Cu această ocazie AMD anunță că Ryzen Master, programul de overclock, nu mai raportează greșit temperaturile pentru procesoarele 1800X și 1700X, așa că puteți vedea mai clar ce exact face procesorul. De asemenea, Total Warhammer a primit un update similar cu Ashes of the Singularity, care aduce un spor de performanță. Nu unul masiv, dar tot este acolo.

[AMD]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button