PC

Windows 10 a fost instalat pe o jumătate de miliard de sisteme

Microsoft a dezvăluit cu multă bucurie că Windows 10 este acum pe nu mai puțin de 500 de milioane de sisteme la nivel global.

Marele plan al celor de la Microsoft era acum câțiva ani ca până la sfârșitul lui 2018 să se atingă 1 miliard de sisteme, dar tot se pare că nu prea se va atinge acest număr, din moment ce sistemul de operare a căpătat ultima sută de milioane de instalări pe parcursul a 8 luni de zile.

Totuși, sistemul de operare continuă să fie popular și să se extindă, pe măsură ce publicul își dă seama că realistic vorbind nu prea are vreo alternativă, fiind captiv unui ecosistem care la început părea atât de deschis și de frumos, dar apoi a devenit o obscenitate gândită parcă pentru a oferi în plan secundar funcțiile asociate în mod normal ale unui sistem de operare modern, ca scurtături de tipul pinned care încă mai funcționează după ultimul update.

Desigur, cele 500 de milioane de sisteme nu se referă doar la PC-uri, ci la toate dispozitivele pe care sistemul de operare a fost instalat, cum ar fi telefoanele Windows, a căror importanță pentru total ar fi cam neglijabilă în acest moment.

Microsoft se așteaptă ca până la finalul iunie să atingă 575 de milioane de instalări, ceva la care poate va ajuta Windows 10 S. Ar ajuta și dacă Windows 10 ar fi mai bun, sau dacă varianta din China care nu spionează ar fi disponibilă și pentru restul lumii. Nu că Windows 10 ar spion în mod normal, doar se uită cu atenție, notează și dă mai departe.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Windows 10 a fost instalat pe o jumătate de miliard de sisteme - Pro Team Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button