PCȘtiri ITTECH

Windows 10 a depășit pragul de 800 milioane de dispozitive

Microsoft spune că Windows 10 a ajuns la peste 800 de milioane de dispozitive. Aceasta este cu 100 de milioane mai mult decât a avut acum șase luni.

Când Windows 10 a fost lansat – și când Windows pe telefoane era așteptat să adauge zeci de milioane de dispozitive – Microsoft și-a stabilit un obiectiv de un miliard de dispozitive în decurs de doi până la trei ani. Finalul smartphone-ului său a însemnat sfârșitul pentru această speranță, dar Windows 10 reprezintă totuși cea mai rapidă creștere a sistemului de operare din toate timpurile.

Dacă poate continua să crească cu 100 de milioane de dispozitive la fiecare șase luni, atunci obiectivul de un miliard ar trebui să fie la aproximativ un an distanță. Există șanse mari ca rata de creștere să crească într-adevăr în următorul an, datorită sfârșitului iminent de suport al lui Windows 7. Peste nouă luni, sistemul de operare lansat în 2009 va renunța la suportul gratuit (deși opțiunile de suport plătite vor fi în continuare active și multe sute de milioane de utilizatori corporativi îl utilizează încă). În timp ce unii utilizatori vor rămâne în mod inevitabil la ceea ce cunosc cel mai bine, majoritatea vor avea de câștigat dacă își vor actualiza sistemul de operare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button