MORE

Windows 10 a debutat Blue QR Code of Death – Dar si o bresa masiva de securitate

Windows si BSOD-urile merg mana in mana. Nu exista user de Windows pe aceasta planeta albastra, care sa nu fi vazut blestematia aia de eroare albastra. Credem noi ca Blue Screen of Death este un brand in sine pentru Microsoft, ecranul in sine fiind probabil la fel de cunoscut precum sticla de Coca-Cola.

Din pacate, BSOD-ul isi schimba forma, Microsoft introducand in noul build 14316 Windows 10 Insider Preview un QR code pentru a ajuta utilizatorul sa indentifice problema. Astfel, acum in loc de un zambilici care te anunta ca sistemul tau a facut buba irecuperabil, acum ai si un QR code care te va duce catre un URL criptat ce te va indruma catre o pagina ce detaliaza problema ta.

In cunvinte mai simple: Scanezi QR-ul, vezi buba, speri sa rezolvi problema. Dar nu in acest moment! Pentru ca Microsoft nu au inclus in lista de update-uri pentru ultimul build aceasta noua functie, QR Code-ul fiind inexplicabil absent din documentatia aferenta.

Idea este una extrem de buna… cu mentiunea ca este si o bresa de securitate cat Casa Poporului pentru Microsoft, care la drept vorbind nu au cea mai buna imagine in fata malware-ului. Iar acest tip de QR Code in timpul unui BSOD poate si cel mai probabil o sa fie exploatat de niste „baieti isteti”.

Un astfel de QR Code, cu toate ca extrem de util, ar putea pune utilizatorul intr-o postura destul de neplacuta, hackeri implementand crash-uri de sistem false care sa te duca catre un site malitios, care fie iti vine „o unealta” care iti repara PC-ul, te indruma sa instalezi X chestie si lista continua. Modalitati de a prosti utilizatori sunt multiple, dar suntem curiosi cum o sa securizeze ingineri Microsoft aceste Blue QR Code of Death.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button