RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Winamp revine

În ere de mult îndepărtate, când MP3-ul era o noutate, exista un player audio pentru PC-uri numit Winamp. Era pentru o vreme cel mai popular de pe planetă, și dacă ar fi fost în proprietatea unei companii mai luminate, putea fi de mult în poziția în care se află iTunes în acest moment.

Dar nu a fost să fie, și proiectul a fost pus pe butuci, iar apoi cumpărat de o entitate numită Radionomy. Patru ani mai târziu, compania cu pricina a început să dea semne destul de clare că are planuri mari pentru Winamp. Planurile acestea încep de luna aceasta, cu lansarea oficială a variantei 5.8 a player-ului pentru PC-uri.

Apoi, din 2019, Radionomy va lansa Winamp 6. Da, ați auzit bine. O variantă nouă a legendei va fi disponibilă anul viitor… pentru mobile. Conform președintelui companiei, Alexandre Saboundjian, pe desktop bătălia a fost deja decisă, iar Winamp a pierdut de mult… deși are foarte multe milioane de utilizatori în lumea întreagă.

winamp llama

Dar pe partea de mobile încă mai este loc pentru o soluție care să permită ascultarea conținutului de orice tip într-un singur loc. Ceva care poate centraliza Spotify, Google Music, Audible, podcast-uri, și cam fiecare alt lucru.

Va avea acest efort succes? Nu prea este clar. Momentan lumea nu prea este mulțumită de cum a tratat Radionomy componenta de streaming Shoutcast din Winamp, blocând unele canale, restricționând altele și dirijând multe spre aplicația sa de web.

Nu este chiar atât de mult entuziasm în comunitate.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button