MORE

Wikipedia este acum un joc de aventură tradițional

Dacă aveți o anumită vârstă, parcă simțiți un soi de nostalgie pentru vremea în care controlai un joc prin tastarea instrucțiunilor, nu printr-o interfață sau prin ceva atât de banal ca WASD.

Eh, acum puteți combina această nostalgie cu setea voastră pentru cunoștință, pentru că un dezvoltator numit Kevan Davis a combinat stilul jocurilor clasice de aventură pe bază de text și Wikipedia. Rezultatul este o creație bizară, ce îți permite să explorezi o lume a cunoștinței de parcă ar fi un labirint programat pe un PDP-10.

Există și un anumit grad de interacțiune cu „mediul înconjurător”, jucătorii având comenzi precum „Take” și chiar un inventar în care pot ține evidența lucrurilor pe care le-au luat în aventura lor. Unele din aceste lucruri sunt chiar impractice de cărat, cum ar fi orașe întregi. Nu există puzzle-uri, nu există logică de joc, dar cumva tot ai impresia că ai în față ceva care este mai „joc” decât Dear Esther.

Totuși, este o metodă inedită de-a aborda Wikipedia, un mod ce face căutarea pentru cunoștință să pară ceva mai personală decât simpla apăsare pe un hyperlink.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button