MORE

Wikimedia pierde un proces impotriva NSA

Daca nu ati fost atenti la stiri in ultimii doi ani, probabil at ratat vestea ca NSA supravegheaza in mod activ cu mare atentie fiecare lucru pe care il face fiecare persoana de pe internet. Unele organizatii nu sunt tocmai in regula cu ideea asta, asa ca au incercat sa dea in judecata agentia.

Wikimedia, fundatia care se ocupa de gazduirea Wikipediei si a tuturor site-urilor asociate, a incercat sa dea in judecata NSA, deoarece eforturile agentiei de monitorizare atenta a fiecarui utilizator nu este tocmai comod. Conform unor fisiere, care s-au tot scors pe parcursul ultimilor ani, cei de la NSA sunt foarte atenti la ceea ce fac utilizatorii de pe Wikipedia.

Alaturi de Wikimedia, la acest proces mai participau Amnesty International SUA, o asociatie nationala de avocatura si Institutul Rutheford. Argumentul lor era ca din moment ce NSA sta cu ochii pe tot si toate, atunci victime ale abuzului drepturilor omului sau cei care au informatii vitale pentru public nu vor fi la fel de inclinati sa contacteze presa, din moment ce guvernul va sti cine sunt si foarte probabil ii va trimite intr-o inchisoare secreta.

Din pacate, procesul nu a mers bine, judecatorul luand decizia ca Wikimedia si celelalte organizatii nu au oferit nici un fel de dovada ca NSA i-ar spiona deplin, si ca totul este bazat pe speculatii

 Ce exact este speculativ din faptul ca spionajul NSA asupra Wikipedia a fost mentionat in aceleasi documente care dovedeau ca NSA spioneaza agresiv intreaga planeta pare cam neclar. Probabil trebuiau sa dovedeasca in vreun fel ca sunt spionati mai mult ca de obicei, ceva cam greu, avand in vedere ca tot ce face NSA este secret, neverificabil, si cu zero supraveghere din partea poporului.

[Tech Raptor]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button