PC

WikiLeaks va colabora cu firmele de tehnologie pentru a plomba gropile de securitate

Dacă nu ați fost atenți la ce s-a întâmplat săptămâna aceasta pe internet sau în lume, atunci vă reamintesc de faptul că CIA vă poate spiona prin telefon, televizor și probabil cuptor cu microunde. Toate sunt acum parte din Internet of Things, așa că nici becurile nu mai sunt în siguranță.

Dar există și o veste bună. Wikileaks se va folosi de toate informațiile pe care le-a colecționat de la CIA ca să ajute companiile de tehnologie să repare problemele de securitate care permit agențiilor de inteligență să facă lucruri precum asasinate prin blocarea direcției unei mașini cu prea multe electronice pentru binele său.

Companiile cu pricina vor primi acces exclusiv la uneltele și informațiile despre exploit-uri pe care Wikileaks a pus mâna. Acestea nu vor fi date publicului larg până când problemele de securitate nu sunt deja rezolvate, iar arsenalul care deja pare să fie folosit și de altcineva decât CIA este neutralizat.

Acest anunț a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la care Julian Assange a mai ținut să comenteze că ce s-a întâmplat a fost un act istoric de incompetență devastatoarea, Wikileaks primind informațiile cu pricina doar pentru că erau deja în circulație de ceva vreme.

[APNews]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button