PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

Aflat în moarte clinică, Wii U primește primul update după ani buni

Și prin „ani buni” mă refer la vreo doi ani, pentru că timpul trece altfel în perspectiva gameristică. Wii U, care abia mai respiră conectat la aparate, primește un update neașteptat și total neanunțat, ultimul fiind cel din 3 septembrie 2018.

Adevărul este că zilele lui Wii U au început să fie numărate din 2017, când micuța consolă se pregătea să-și dea duhul. Nintendo a dat cât de cât dovadă de milă, menținând-o în moarte clinică prin intermediul unui update care viza stabilizarea sistemului. De când The Legend of Zelda: Breath of The Wild a făcut trecerea către mult mai popularul și pe atunci inovatorul Switch, Wii U a început să fie dat uitării, cu excepția micilor indie-uri care își mai făceau din când în când apariția.

Altfel, cu Breath of The Wild ca ultim joc first party pe o consolă cu un succes moderat spre mediocru, Nintendo a decis că Wii U nu mai merită osteneala. Până recent…Versiunea 5.5.5 aduce și ea niște îmbunătățiri firmware, dar fanii și colecționarii sunt sceptici și aleg să creadă că este vorba de ceva mai mult.

Chiar dacă serviciul Miiverse de pe Wii U a murit acum multi ani, comunitatea de modderi se distrează cu moduri pentru Breath of The Wild, spre nemulțumirea celor de la Nintendo. Astfel, comunității îi place să creadă că japonezii aleg să tolereze aceste „nelegiuiri” și că update-ul 5.5.5. chiar oferă suport pentru modding. Altfel nu îmi explic.

Da, Miiverse nu mai există, iar moartea acestuia a făcut ca multe titluri de pe Wii U, precum Splatoon, Xenoblade Chronicles X și Mario Kart 8 să nu mai poată fi jucabile. Nintendo are toate drepturile să șteargă orice moduri pentru jocurile sale, dar a dezmembra consola funcție cu funcție ar fi prea mult pentru fanii și colecționarii rămași. Poate că nu va fi cazul, din moment ce comunitatea s-a trezit peste noapte cu un update. Până la urmă, există o adevărată frumusețe în a deține console din diferite perioade, cu atât mai mult să te poți juca pe ele. Să fim serioși, unii oameni încă mai încearcă să resusciteze Xbox 360 și PSVita.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button