SecuritateȘtiri ITTECH

Wi-Fi Alliance finalizează noul standard de securitate WPA3

Dacă sunteți pe punctul de a achiziționa un nou router wireless, vă recomandăm să căutați modele care acceptă cel mai nou standard de securitate. După ce s-a bazat pe WPA2 pentru securitate pentru mai bine de un deceniu, Wi-Fi Alliance tocmai a început să certifice produsele care utilizează iterația sa îmbunătățită: WPA3.

WPA2 are câteva deficiențe semnificative. În primul rând, un atacator poate capta un flux de date criptat de la router și apoi poate efectua un atac cu dicționare offline fără niciun impediment. Deoarece nu trebuie să rămână conectați la routerul vostru pentru a face încercări repetate de parole, ei reușesc să treacă de orice limită pe care router-ul o are pentru un număr repetat de introduceri greșite ale parolei.

În al doilea rând, dacă cineva descarcă date criptate de pe router și apoi creează ulterior o parolă, ei vor putea să decripteze datele pe care le dețineți deja.

The Verge explică faptul că WPA3 oferă protecție împotriva ambelor metode.

Cu WPA3, atacatorii ar trebui să fie capabili să facă o singură încercare împotriva datelor offline înainte de a deveni inutilă; ei vor trebui să interacționeze cu dispozitivul Wi-Fi live de fiecare dată când vor să facă o încercare. (Și acest lucru este mai greu, deoarece aceștia trebuie să fie prezenți fizic, iar dispozitivele pot fi configurate pentru a proteja împotriva încercărilor repetate.)

Celălalt plus al lui WPA3, așa cum a subliniat Alianța, este izolarea anticipată. Aceasta este o caracteristică de confidențialitate care împiedică compromiterea datelor mai vechi de un atac mai nou. Deci, dacă un atacator captează o transmisie Wi-Fi criptată, apoi creează parola, ei încă nu vor putea citi datele mai vechi – vor putea să vadă numai informații noi care circulă în prezent prin rețea.

Veți începe să vedeți routere certificate WPA3 începând să apară chiar de astăzi. Acestea sunt compatibile cu WPA2, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la conectarea acestora la dispozitivele existente.

De asemenea, începe să apară noul standard 802.11ax, înlocuitorul lui 802.11ac. Acest lucru permite ca vitezele de date să fie de câteva ori mai mari decât ale routerelor deja existente. Opțiunea ideală pe viitor, așadar, ar fi să căutați un router care să accepte atât WPA3, cât și 802.11ax, dar probabil va trebui să mai așteptați o perioadă până când acestea vor apărea pe piață.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button