Tech&ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

WHO va lansa o aplicatie coronavirus pentru iPhone si Android

Combaterea informatiilor false referitoare la noul coronavirus este la fel de importanta ca si statul in casa. Cel putin asta spune WHO (World Health Organization), cea mai de incredere sursa cand vine vorba de sanatate. Desigur, exista site-uri precum cel de la Google care ofera o multime de informatii. Si acestea insa, preiau informatiile necesare tot de la WHO si CDC.

Se pare insa ca de astazi vom avea sansa sa obtinem informatiile direct de la sursa. World Health Organization lucreaza impreuna cu angajati Google si Microsoft la o noua aplicatie: WHO MyHealth. Aceasta urmeaza sa fie lansata chiar astazi, insa codul sursa este deja disponibil pentru cei curiosi. Cu ajutorul celor de la 9to5Google am putut arunca o privire:

Aplicatia coronavirus de la WHO ar putea sa-ti urmareasca istoricul de calatorie pentru a determina daca ai intrat in contact cu un purtator de COVID-19

Aplicatia va avea la baza aceleasi informatii disponibile si in BOT-ul de pe WhatsApp. Astfel vei putea sti ce este de facut in cazul in care crezi ca esti infectat cu noul coronavirus. O versiune viitoare a aplicatiei ar putea fi si mai utila. Se pare ca WHO ar vrea sa introduca si alerte pe baza locatiei tale. De asemenea, prin intermediul aplicatiei am putea urmari cazurile confirmate si evolutia acestora. Acestea ne-ar ajuta sa intelegem mai bine cum a reusit virusul sa se infiltreze intr-o anumita comunitate.

Gratie tehnologiilor precum Google Maps, utilizatorii pot indica daca au fost diagnosticati sau au avut contact cu purtatori de COVID-19. In plus, cu permisiunea utilizatorilor, putem urmari toate locatiile in care au fost recent.

Aceasta este insa doar o propunere din partea aplicatiei. Aceasta nu iti va urmari locatia decat daca ii dai acordul explicit sa faca asta. In acest punct va fi mai mult un experiment, dar unul care va permite WHO sa reactioneze mult mai bine in viitor in cazul altor probleme asemanatoare. Aceasta aplicatie insa, iti ofera toate informatiile necesare. O unealta buna de avut in telefon.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button