GamingMOREȘtiri IT

WHO a catalogat „gaming disorder” drept o boală mintală

Într-un moment în care accentul se concentrează tot mai mult pe „sănătatea digitală” – asigurarea faptului că utilizarea dispozitivelor precum smartphone-urile nu ne preia viața – dependența de jocuri este clasificată oficial ca o boală.

CNN raportează că Organizația Mondială a Sănătății a anunțat recent că „gaming disorder” va fi termenul oficial al bolii, care este asemănată cu abuzul de substanțe.

OMS va anunța „gaming disorder” ca un nou diagnostic de sănătate mintală care va fi inclus în cea de-a 11-a ediție a Clasificării Internaționale a Bolilor (International Classification of Diseases – ICD), lansată luni.

ICD reprezintă lista definitivă a bolilor, tulburărilor, leziunilor și a altor condiții de sănătate utilizate de cercetători și medici – și adesea de către asigurătorii de sănătate pentru a determina dacă tratamentul este asigurat.

Dr. Vladimir Poznyak, de la OMS, a spus că au fost necesare trei caracteristici principale pentru un diagnostic. A doua caracteristică este controlul depreciat al acestor comportamente.

Una este că jocurile au prioritate față de alte activități în măsura în care alte activități sunt împinse către periferie. Chiar și atunci când apar consecințele negative, acest comportament continuă sau escaladează. O a treia caracteristică este faptul că această boală duce la o primejdie și o afectare semnificativă în funcționarea personală, familială, socială, educațională sau ocupațională.

OMS a fost atent să sublinieze că acest lucru nu este un termen banal care ar putea fi aplicat oricărei persoane care petrece mult timp în jocuri.

Milioane de jucători din întreaga lume, chiar și atunci când vine vorba de gaming intens, nu s-ar califica niciodată drept oameni care suferă de gaming disorder.

În general, impactul negativ trebuie să fie susținut timp de cel puțin un an înainte de a se face un diagnostic.

Nu toți profesioniștii din domeniul sănătății susțin clasificarea. Unii cred că cei care ar putea să pară dependenți folosesc jocurile ca un mecanism de a conviețui cu anxietatea sau depresia și că tratarea stării de bază este cel mai potrivit răspuns.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button