CommunityRSS PaginaDeMedia

Voice-urile de pe WhatsApp vor primi în sfârșit o actualizare utilă

Una pentru care aproape că mă mutasem permanent pe Telegram

WhatsApp a început să mă plictisească din ce în ce mai mult. Simt nevoia să mă mut pe Telegram, doar că, din lipsă de prieteni care să facă și ei asta, mă rezum la a-l folosi pentru canalele în care boții postează cele mai noi albume din muzica mea preferată. De ce? Pentru că pe Telegram poți să și asculți bine-mersi respectivele melodii. Iar avantajul ăsta își va face într-un fel simțită prezența și pe serviciul de mesagerie deținut de Faceboo… Meta.

WhatsApp introduce această actualizare prima dată pe iOS, în timp ce lucrează și la versiunea pentru Android, care se spune că va fi lansată în curând. Este vorba despre un așa-numit global voice note player, pe care îl consider un ilfe-saver, chiar dacă unii l-ar vedea ca pe ceva mai nesemnificativ. De ce? Pentru că, de acum, dacă cineva îți dă un mesaj vocal, îl vei putea asculta chiar și când intri în alt chat, întrucât mesajul va rula automat în interfața aplicației.

WhatsApp

Înainte puteai să asculți mesajele de la prieteni și în background, doar că acestea se opreau dacă intrai în altă conversație, ceea ce putea deveni destul de frustrant. Să zicem că cineva ți-a trimis un întreg dialog socratic despre etica șosetelor din bumbac, iar tu ești prea finuț ca să-l ignori și să dai un răspuns indiferent. Recomand următoarea combinație: update-ul acesta, dai play, setezi viteza pe x1.5, ieși din conversație și te bagi în grupul tău preferat plin de meme-uri offensive. În felul acesta împaci și capra, și varza. Mișto, nu?

Telegram avea această funcție de ceva vreme, și tocmai de aceea mă bucuram să ascult albume noi direct din canalul cu pricina. Interfața aplicației putea juca astfel și rolul unui music player (pe care îl poate detecta inclusiv serviciul Last.fm, deci puncte în plus la rapoartele despre preferințele muzicale, yay), timp în care tu îți vedeai liniștit de treburile tale.

Trăiască Telegram

 

Această actualizare pentru WhatsApp a fost zărită pe versiunea beta a WhatsApp Business dar și pe clientul standard, fiind disponibilă unui număr limitat de utilizatori. Nu vă agitați prea mult dacă deschideți iPhone-ul și nu puteți profita de această minune. Înseamnă pur și simplu că actualizarea nu a sosit și că va trebui să mai așteptați nițel.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button