MORE

WhatsApp si Facebook au probleme majore in Brazilia

Impasul dintre sistemul juridic Brazilian  și platforma de mesagerie WhatsApp continuă, după ce un judecător din Rio de Janeiro a ordonat tuturor firmelor de telefonie să blocheze aplicatia incepand de marțea viitoare. Asta in ciudat faptului ca WhatsApp susține ca are peste 100 de milioane de utilizatori din țară.

În timp ce judecătorul Daniela Barbosa a refuzat să publice motivele deciziei în întregime, ea spune ca ordinul va fi suspendat numai atunci când instanțele vor obține acces la mesajele utilizatorilor.

Aceasta sugerează că cazul confidențial este o altă sonda a crimei organizate, care a afectat WhatsApp în Brazilia, începând de anul trecut. Anchetatorii brazilieni doresc mesajele utilizatorilor; WhatsApp spune că nu le poate preda, deoarece acestea sunt criptate când le transportă, nu sunt stocate și, prin urmare, nu pot fi produse.

Cel mai recent ordin cuprinde Telefonica Brasil, Claro (deținută de América Móvil), TIM, Oi, și Nextel. Fiecare dintre ele s-ar confrunta cu amenzi zilnice de 50.000 Reali Brazilieni(15.375 $ US) pentru nerespectare.

În speranța de a contracara decizia judecătorului Barbosa, ziarul local O Globo raporteaza ca WhatsApp a solicitat o acțiune de încetare împotriva executării acestuia. Actiunea este dezbatuta la judecatorie.facebook

Deciziile repetate ale sistemul judiciar al țării de blocare a aplicatiei au frustrat, de asemenea, si biroul avocatului general din Brazilia, care spune ca deciziile interpreteaza gresit legea internetului din 2014, Civil Marco Internet. Dezacordul în curs de desfășurare dintre investigatori și WhatsApp a văzut deja blocaje impuse în decembrie 2015 și mai 2016, precum și arestarea unui director executiv local al Facebook, în luna martie.

[oGlobo]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button