TECHRSS PaginaDeMediaSecuritateȘtiri ITTelefoane

WhatsApp introduce un update important si pe iOS

Prin filmele cu hackeri sau dealeri dubiosi este la moda sa vezi aplicatii care trimit mesaje self-destruct. Adica trebuie se chiorasti bine ochii pentru ca altfel in 5 secunde mesajul dispare si nu-l mai vezi. WhatsApp a introdus de curand (in principiu) genul asta de optiune pe dispozitivele Android, iar utilizatorii ar trebui deja sa poata beneficia de ea.

Posesorii de iOS vor primi si ei update-ul. Optiunea (denumita „disappearing messages”) va face ca mesajele primite sa fie sterse automat in sapte zile. Nu-i chiar intervalul la care te-ai astepta, desi pentru asta exista si alte aplicatii asemanatoare. Initial, WhatsApp adaugasera posibilitatea de a seta timpul pana la autodistrugere, dar s-au razgandit si au fixat intervalul de o saptamana.

Joaca de-a „hackerman”

Optiunea asta de la WhatsApp pentru Android si iOS are totusi niste chichite. Chiar daca destinatarul nu deschide mesajele timp de o saptamana, ele tot vor disparea. Cu toate astea, ele tot ar putea fi vizibile in bara de notificari a telefonului, atata vreme cat nu au fost sterse notificarile.

Daca cineva primeste mesaje care dispar si le redirectioneaza catre un alt contact dar care nu are setata optiunea, ele nu vor disparea in respectiva conversatie. Daca dai reply la mesajul care dispare, highlight-ul mesajului la care ai raspuns tot va ramane, chiar daca textul original se va sterge. Nu in ultimul rand, daca primesti pe WhatsApp un mesaj care dispare si faci backup la conversatie, mesajul nu va fi sters pana cand backup-ul nu este refacut.

Cobai pentru WhatsApp

Mica smecherie pentru WhatsApp a fost descoperita de o echipa de testeri ai aplicatiei, specializati in analizarea optiunilor beta introduse care pot oferi functii interesante dar momentan indisponibile.

Posesorii de dispozitive iOS trebuie, totusi, sa se inscrie mai intai in programul beta al WhatsApp ca sa poata testa optiunea. La fel si majoritatea utilizatorilor Android. Acestia pot intra aici ca sa descarce aplicatia. In cazul in care o au deja, daca locurile se elibereaza, versiunea se va updata automat la cea beta in scurt timp.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button