CommunityMOREȘtiri ITTECH

WhatsApp crește limita de vârstă la 16 ani pe teritoriul Uniunii Europene

WhatsApp va actualiza termenii și condițiile serviciului pentru a reflecta standardele GDPR (General Data Protection Regulation – Regulamentul general privind protecția datelor) care au fost adoptate pentru Uniunea Europeană. În principiu, aceste reguli afirmă că serviciile care colectează date de la utilizatori ar trebui să aibă setări de confidențialitate mai restrictive referitoare la informațiile personale în mod implicit, iar colectarea suplimentară a datelor ar trebui să aibă toate componenta de a activa intenționat această opțiune, și nu situația curentă în care aceasta este activată implicit și trebuie să o dezactivezi ulterior.

Ca parte a acestor standarde pentru UE, termenii și condițiile noi ale companiei vor impune utilizatorilor să aibă cel puțin 16 ani. Noile condiții vor fi transmise în următoarele câteva săptămâni și vor permite utilizatorilor să verifice dacă au 16 ani sau mai mult. Compania nu a detaliat exact cum va funcționa procesul de verificare a vârstei sau dacă cineva va putea introduce orice dată de naștere ca formă de verificare.

WhatsApp este profund preocupată de confidențialitatea și securitatea dumneavoastră. Fiecare mesaj și apel sunt securizate prin criptare end-to-end, astfel încât nimeni, nici măcar WhatsApp, nu vă poate citi sau asculta conversațiile. În următoarele săptămâni, veți putea descărca și vedea datele limitate pe care le colectăm. Această caracteristică va fi lansată tuturor utilizatorilor din întreaga lume pe cea mai nouă versiune a aplicației.

Într-o actualizare care va veni în viitorul nu foarte îndepărtat, WhatsApp va permite utilizatorilor să descarce toate informațiile pe care WhatsApp le colectează despre ei. Ca produs Facebook, WhatsApp împreună cu Facebook și Oculus și-au actualizat cu toții termenii și condițiile pentru a reflecta GDPR-ul Uniunii Europene.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button