TECH

WhatsApp are acum emoticoane aproape noi

După ani întregi în care au folosit setul de emoji produs de Apple, WhatsApp are în sfârșit propriul set de emoticoane, care este disponibil acum pentru toți cei care au ultima variantă beta de Android.

Dar e suficient să aruncați o scurtă privire ca să vă dați seama că lucrurile nu sunt chiar atât de diferite. Într-adevăr noul set arată în continuare foarte similar cu cel de la Apple, cu câteva elemente de la noul set adus de Android Oreo, plus câteva emoji luate din setul de pe Twitter. Deși toate acestea sunt bazate pe un set comun de instrucțiuni din Unicode, și ar avea sens ca ele să arate similar pentru a putea transmite același mesaj între mai multe tipuri de dispozitive, sunt totuși parcă prea similare.

WhatsApp a folosit la început setul de emoji produs de Apple, pentru că pe acea vreme Android nu avea suport pentru emoji. Pentru a se asigura că emoji expediate de pe iPhone vor putea fi văzute pe telefoanele Android, WhatsApp a integrat întregul set emoji în aplicația sa. Chiar și mai târziu, când Android a primit suport pentru emoji, tot era ceva firesc ca WhatsApp să folosească setul Apple pentru a asigura compatibilitatea, deoarece nu toate dispozitivele Android aveau suport pentru emoji, iar unele arătau diferit față de altele.

Nu suntem siguri 100% că acest set va fi disponibil doar pe dispozitivele non-Apple sau pe toate platformele pe care este disponibilă aplicația WhatsApp. Probabil are în continuare sens să folosească setul nativ Apple pe dispozitivele Apple, din moment ce aceste emoji sunt oricum foarte asemătoare. Poate acesta este și motivul pentru care le-au făcut să semene atât de mult, iar WhatsApp poate că doar a vrut să se oprească de la folosit setul Apple din eventuale motive legale (deși nu se știe încă cum de au reușit să folosească acest set în toți acești ani).

Acest set de emoticoane va ajunge în cele din urmă și în varianta finală, și foarte probabil și pe versiunea de desktop.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button