Community

WhatsApp adaugă opțiuni noi prin care îți poți ascunde activitatea de contactele nedorite

WhatsApp are un combo de update-uri și chiar dacă nu sunt neapărat niște chestii wow, tot e mai bine să le primim mai târziu decât niciodată. După recentele actualizări privind dimensiunea documentelor care pot fi trimise în text și mărirea numărului de participanți la apeluri video, serviciul de mesagerie se pregătește să adauge niște mici artificii pe partea de privacy și ascundere a activității online.

Update-ul care se află momentan în stadiul beta se leagă de setarea Last Seen. Inițial, îți puteai scoate funcția asta și nimeni nu ar mai fi putut să vadă când ai fost activ/ă ultima oară (de menționat că, dacă îl scoți, nici tu nu vei mai putea vedea ultima activitate a contactelor din listă). Acum vei avea posibilitatea de a-ți ascunde activitatea doar de anumiți utilizatori, pe care ți-i alegi tu.

Astfel ai portiță de scăpare în cazul în care, să zicem, ți-ai dezactivat highlight-ul care îi arăta interlocutorului dacă i-ai citit mesajele, dar respectivul voia să verifice când ai fost activ/ă ultima oară și de ce nu i-ai dat seen la mesaje, gen situații din astea awkward de stalker sau insecuritate. Mă rog, există și o parte bună, și aceea că acum îți vei putea proteja profilul mai mult dacă vrei să nu prea ai de-a face cu anumiți utilizatori. Update-ul  22.9.0.70 a fost repereat pe WABetaInfo, inițial pentru iOS și adaugă setarea “My Contacts Except…” în secțiunea „Last Seen” din meniul pentru privacy. Ca și în setarea generală, ascunderea activității de anumiți utilizatori te va împiedica și pe tine să le vezi activitatea.

WhatsApp last seen

Actualizarea este testată atât pe iOS, cât și pe Android, iar odată cu aceasta vor fi implementate și alte setări de cofidențialitate aplicate și pentru pozele de profil și secțiunea about. Cu puțin noroc, nu va dura prea mult până vom vedea oficial schimbările pe WhatsApp.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button