MORE

WhatsApp a oprit suportul pentru milioane de dispozitive vechi

Daca aveti un telefon mai vechi s-ar putea ca WhatsApp sa nu mai mearga in curand. Aplicatia de mesagerie detinuta de Facebook incheie suportul pentru sisteme de operare vechi. Conform paginii FAQ a aplicatiei, cerintele minime pentru WhatsApp sunt iOS9, Android 4.0.3 sau KaiOS 2.5.1.

Majoritatea detinatorilor de smartphone-uri nu vor avea probleme intrucat si dispozitive de 500 de lei ruleaza Android 4 sau mai mult. Conform unei statistici oferite de Google in Mai 2019, 0.3% (75 de milioane) din cele 2.5 miliarde de dispozitive ce ruleaza Android in toata lumea, inca folosesc Android 2.3.7 Gingebread sau mai vechi. Apple nu a oferit o statistica a dispozitivelor care inca ruleaza iOS 8 dar ma gandesc ca sunt cateva milioane si aici.

Solutia relativ simpla pentru persoanele afectate este un upgrade de soft. Asta nu doar ca va re-activa WhatsApp, insa va oferi utilizatorilor si update-uri de securitate care le protejeaza telefoanele. Din pacate, exista oameni care folosesc telefoane vechi care pur si simplu nu suporta versiuni mai noi de Android sau iOS. Spre exemplu, iPhone 4 suporta pana la iOS 7. In cazul acestor persoane, singura solutie ramasa este de a-si cumpara un nou telefon daca vor sa foloseasca WhatsApp in continuare.

WhatsApp nu are alta optiune daca vrea sa ramana sigur, insa, asta cauzeaza anumite efecte secundare. Cel mai mare dintre acestea este ca dispozitivele vechi nu vor mai putea rula aplicatia.

Ben Wood, Analist CCS Insight

WhatsApp este cea mai descarcata aplicatie a anului 2019, cu peste 850 de milioane de descarcari. Asta plaseaza aplicatia de mesagerie cu mult peste locul doi ocupat de TikTok cu 700 de milioane de descarcari.

Cu toate acestea, Pavel Durov, fondatorul Telegram Messenger a publicat recent o postare pe blog impotriva WhatsApp in care sustine ca serviciul este periculos din cauza unor vulnerabilitati de securitate. Cel mai celebru caz ramane atacul cibernetic suferit de Jeff Bezos, CEO-ul Amazon. Telefonul acestuia a fost spart de catre printul arab, Mohammed bin Salman.

Bine, mai sus am dat un caz izolat, astfel eu continui sa folosesc WhatsApp din simplul fapt ca toti prietenii si colegii mei il folosesc, asa ca nu pot sa pierd legatura doar pentru ca ma simt eu nesigur. Pana la urma, viata privata pe internet in 2020 este doar o gluma proasta, astfel fiecare alegem ce detalii despre noi dorim sa lasam pe online.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button