What if…? Pregatiri pentru apocalipsa zombie!

Avand in vedere ca am fost in concediu, nu prea am avut timp sa scriu nimic. Bine, asta nu inseamna ca ai mei colegi nu au ras putin de mine in lipsa mea, cateva evenimente importante desfasurandu-se in lume cat eu am fost in periplul meu prin creierii muntilor. Vezi achizitia Amazon/Twitch. Totusi, punctul de interes al acestui editorial nu este acesta.
Dupa cum am spus, am fost plecat prin munti si cand te plimbi prin locuri usor atinse sau aproape neatinse de om iti vin idei. Una dintre aceste idei a fost urmatoarea: „Oare jocurile ne pregatesc pentru apocalipsa zombie?”. In principiu da. Adica stim sa nu dam la „gioale” ci la „bostan”, dar un asemenea eveniment este cu mult mai complicat decat ne imaginam.
Analizand cu atentie acest fenomen am sa scot din ecuatie orice posibil supravietuitor intr-o zona puternic populata. Daca un asemenea virus se transmite pe calea aerului, avem cu 97% mai multe sanse sa fim papati intr-o zona urbana decat intr-una rurala. Avantajul unei asemenea zone este faptul ca poti sa iti faci provizii si sa te inarmezi. Dar avand in vedere ca in Romania o arma de foc este ceva exceptional, ne putem inarma cu bete, sabii ninja, cozi de matura sau pentru cei mai inventivi, lanci realizate din cozi de mop-uri si cutite de bucatarie. Cam asta ar fi arsenalul mioriticului intr-o apocalipsa zombie. In cazuri exceptionale putem gasi o sabie de buna calitate, o arbaleta sau un arc. Dar mai mult de atat … nu prea.
Sunt multe genuri de zombie, dar intrebarea ramane: Jocurile ne invata cum sa ne aparam? In principiu da. Am dat o tura prin casa si am gasit cam toate obiectele pe care le-as putea folosi pe post de ustensila de razboi impotriva unui zombie sau mai multi. Astfel, am realizat, mental evident:
– O sulita dintr-o matura, sarma si un cutit de bucatarie.
– Armura din partile laterale ale calculatorului
– M-am inarmat cu doua cutite de bucatarie
– Am folosit Night Vision-ul de la COD
– Doua Spray-uri si o bricheta pentru un aruncator de flacari artizanal
– O mana de pietre in buzunare pentru a putea distrage atentia
– Am transformat o bormasina portabila cu percutie intr-o arma
Cam asta am putut sa confectionez din ceea ce am gasit prin casa pentru a ma putea apara. Iar astea sunt doar cateva optiuni. Day Z si inca cateva simulatoare de supravietuire ne invata sa ne ducem traiul intr-o apocalipsa Zombie. Din pacate, nu zombie sunt problema in absenta ordinii sociale. Omul este.
Daca stau sa analizez comportamentul unui gamer intr-un joc precum Day Z, un zombie imi provoaca mai putine dureri de cap decat un cretinoid inarmat pana in dinti care imi vrea bocancii, ca sunt mai noi. Iar asta este punctul pe i. Intr-o apocalipsa Zombie, nu zombie sunt problema ci supravietuitorii. Elementul uman este mult mai inselator si mai periculos decat un zombie fara minte care vrea sa iti pape materia cenusie. Asa ca…daca ai jucat Day Z, stii exact la ce sa te astepti de la o apocalipsa Zombie. O droaie de idioti inarmati pana in dinti care trag in tot ce misca si isi fac legea cu forta. Stiti cine ne mai invata ceva? Walking Dead. Ce anume? Ca oricat de sanatos esti la cap, la un moment dat o sa ajungi sa vorbesti cu persoane care nu sunt in camera si o sa iti pierzi mintile destul de repede. Astea ar fi realitatile unei apocalipse zombie. Intai proviziile se vor duce, pentru ca nu le mai produce nimeni, apoi gloantele, apoi apa potabila, iar la final, ultimul dram de sanatate mentala va disparea si el.
In concluzie: Ne pregatesc pentru apocalipsa zombie? Evident. Am invatat ca avem nevoie de un grup pentru a supravietuii. Am invatat ca daca tragem la cap, pica precum mustele. Am invatat ca sunt atrasi de zgomote puternice. Si aceasta lista continua pentru mai multe paragrafe. Un zombie survival game este esential. Totusi, va exista tot timpul un factor uman pe care va trebui sa il luam in calcul.
Pe final prevad in tastatura mea si in ceva megabiti zero sanse sa vedem o apocalipsa zombie vreodata. E mai plauzibil un posibil Last of Us decat un Zombie traditional. Pe de alta parte, nici la Star Trek nu ma uit pentru ca nu imi place SF-ul exagerat!