MORE

Western Digital va cumpara SanDisk

De cateva zile umbla vestea pe internet ca SanDisk ar urma sa fie cumparat de un alt producator de solutii de stocare, iar acum a venit si anuntul oficial. Western Digital va deveni proprietar al companiei SanDisk, intr-o tranzactie cu o valoarea aproximativa de 19 miliarde de dolari.

Western Digital si SanDisk au dezvaluit semnarea unui acord pentru achizitie, urmand ca procesul sa se desfasoare pe parcursul lui 2016. Este vorba despre doua companii foarte mari, cu multe componente, si cu o suma imensa in joc, asa ca achizitia nu se va petrece intr-o zi sau doua, ci pe parcursul unui an intreg.

Motivul pentru care Western Digital a cumparat SanDisk ar trebui sa fie destul de evident. Western Digital produce, in mod traditional, HDD-uri, dar nu are produse din categoria SSD pentru publicul larg. Prin SanDisk, Western Digital va avea o divizie dedicata productiei de memorie non-volatila. Una care in acest moment lucreaza la extinderea capacitatii sale de productie a memoriei 3D NAND, care ii va permite sa produca SSD-uri mult mai bune in urmatorul an. Tot ce i-ar mai trebui ar fi sa cumpere o companie care produce controllere, si ar avea tot setul.

Aceasta achizitie este foarte importanta pentru industrie, chiar daca efectele probabil nu se vor vedea pentru utilizatorul de rand pentru urmatorii cativa ani.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button